Communicator 5

Communicator 5

Tobii Dynavoxin Communicator 5 on uusi suomenkielinen kommunikointiohjelmisto, joka koostuu useista erilaisista ohjelmista ja sovelluksista. Communicator 5 on moderni puhetta tukevan ja korvaavan kommunikaation (AAC) apuväline, jonka käyttö on aiempaa helpompaa ja sujuvampaa. Communicator 5 on suunniteltu ensisijaisesti yhteen tarkoituksen - helpottamaan puhevammaisten ihmisten kommunikointia. Se muuttaa tekstit ja kuvat puheeksi samalla mahdollistaen tietokoneen käytön, ympäristönhallinnan ja internetissä viestimisen. Windows-käyttöjärjestelmässä toimivaa kommunikointiohjelmaa voidaaan käyttää kaikilla käyttötavoilla: kosketusnäytöltä, hiirellä, katseohjauksella tai kytkimillä.

Symbolikommunikointi ja PCS

Communicator 5 sisältää runsaasti symboleita monipuolisen kommunikoinnin tukemiseksi. Communicator 5 sisältää 15000 selkeää SymbolStix-symbolia ja yli 20000 PCS-symbolia ilman lisäveloitusta. Suomenkieliset kielellistä taivutusta käyttävät kommunikointisisällöt julkaistaan Tobii Communicator 5-ohjelmaan kevään 2017 aikana. Kommunikointikansioihin ja niiden PCS-symboleihin perustuvat kommunikointisisällöt perustuvat taivuttimen käyttöön, jonka avulla yksittäisistä sanoista voidaan muodostaa kieliopillisesti oikeita lauseita.

Moderni kommunikointiohjelma

Kommunikointiin käytettyjen sisältöjen muokkaus ja asetusten säätö on aiempaa nopeampaa ja selkeämpää. Communicatorin älypainikkeiden vuoksi näppäimistön asettelun, kielen ja käyttötavan muuttaminen on nopeaa. Communicator 5 sisältää useita erilaisia näppäimistöjä erilaisille ohjaustavoille ja näppäimistöjen ulkoasu pysyy halutessa samana niin kommunikoidessa kuin Windowsia käytettäessäkin. Näppäimistöjen toimintaa, kuten valinnan viiveaikaa voidaan säätää käyttäjän tarpeiden mukaan.

Tobii Dynavox Communicator 5 tekstikommunikointi

Yhteensopivuus Communicator 4 -tiedostojen kanssa

Communicator 5 on yhteensopiva Communicator 4-ohjelman tiedostojen kanssa, joten ohjelmassa voidaan hyödyntää olemassa olevia sisältöjä. Vanhojen sis Voidaan käyttää vanhoja Communicator 4-sivustoja. myTobiiDynavox.com-verkkosivustolla voi ladata ja jakaa muiden käyttäjien tekemiä sivustoja. Communicator 4 on myös mahdollista päivittää Communicator 5-ohjelmaan edullisempaan hintaan.

Uutta Tobii Dynavox Communicator 5:ssä

 • Helppo asennus ja käyttöönotto
 • PCS-symbolit kommunikointiin
 • Asetusten ja sisältöjen muuttaminen on helppoa
 • Moderni ja selkeä ulkoasu
 • Valmiit sisällöt alkeiskommunikoinnista tekstikommunikointiin ja tietokoneen hallintaan
 • Opettavaiset pelit kommunikoinnin harjoitteluun
 • Sisältää Sono Key-ympäristön

Communicator 5:stä on saatavana 30 päivän maksuton kokeilujakso. Pääset lataamaan ohjelman Tobii Dynavoxin verkkosivuilta.

Tobii Dynavox Communicator 5 valmiit sivustot

Valmiit sivustot Communicatorissa

Tobii Dynavox Communicator 5 sisältää kolme valmista sivustoluokkaa eri tasoisille käyttäjille. Valmiit sisällöt alkeiskommunikoinnista symbolikommunikaatioon ja tekstikommunikaatioon sekä tietokoneen hallintaan.

Aloittelijan kommunikaatio

Aloittelijan kommunikaatio-sivusto sisältää useita pelejä ja harjoituksia, joiden tarkoituksena on motivoida käyttäjää kommunikoinnin apuvälineen käyttöön ja opettaa syy-seuraussuhteita. Aloittelijan kommunikaatio-sivustot sisältävät myös yksinkertaisia kuvakommunikaatiosivuja kommunikoinnin harjoitteluun.

Tobii Dynavox Communicator 5 aloittelijan kommunikaatio sivustot
Tobii Dynavox Communicator 5 symbolikommunikaatio

Communicator 5 ja PCS symbolit

Uusi Communicator 5 sisältää nyt PCS symboleita. Ohjelman mukana tulee kolme PCS-symbolikirjastoa. Symbolikommunikointisivustot sisältävät lisäksi erilaisia pelejä ja harjoituksia sekä ympäristönhallintasivuja.

Sono Key

Tobii Dynavox Communicator 5 sisältää nyt myös Sono Key sivuston. Sono Keyhyn on sisäänrakennettu tekstikommunikointisisältö, tietokoneenkäytön ja internetin käytön - kuten sähköpostin ja facebookin - työkalut sekä ympäristönhallintajärjestelmän ohjaus.

Tobii Dynavox Communicator 5 sisältää Sono Key sivuston

Järjestelmävaatimukset

Käyttöjärjestelmä Communicator 5 toimii 32-bittisessä ja 64-bittisessä Windows-käyttöjärjestelmässä.
•Windows 7 (32-bittinen tai 64-bittinen)
•Windows 8 (32-bittinen tai 64-bittinen)
•Windows 8.1 (32-bittinen tai 64-bittinen)
•Windows 10 (32-bittinen tai 64-bittinen)
Prosessori 2 GHz tai nopeampi (x86 tai x64).
Yhteensopiva kaikkien Tobii I-sarjan katseohjaustietokoneiden kanssa.
Muisti (RAM) 2.0 Gt (tai enemmän)
Vapaa levytila 3.0 Gt (tai enemmän)
Näyttö 800 x 600 tai korkeampi resoluutio,
1020 x 786 on suositeltu resoluutio.
Internet-selain Mozilla Firefox 31 tai uudempi (suositus)
Lisähuomiot Ohjelman lisenssin aktivoimiseen vaaditaan toimiva internetyhteys.

Jaa:

Liittyvät tuotteet

 • Tobii Indi

  Tobii Indi

  Tablet-tietokone kommunikoinnin apuvälineeksi